Honungssöta tekakor

Serverar: 20 portioner

Mycket goda tekakor med honung i.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 75 g rumsvarmt margarin
  • ½ dl honung
  • ½ tsk salt
  • Knappt 9 dl ljust lantbrödsmjöl
  • Pensling och garnering
  • Mjölk
  • Sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Blanda jästen med den ljumma mjölken. Klicka ner det rumsvarma margarinet och tillsätt resten.
    2. Jäs degen 30 min. i bunken. Baka ut till 20 st runda bullar, som sen kavlas ut till platta kakor, ca 8 cm i diameter. Pricka med gaffel och låt kakorna jäsa övertäckta i 25 min.
    3. Pensla kakorna med mjölk och strö på sesamfrö.
    4. Grädda i 250* 5-6 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (1)

    Irene-59 15 februari 2010

    Hej Tack receptet, jag minskade på mjölet o tillsatte brödkryddor den här gången.Det är ett smidigt recept att variera Tusen tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben