Hummersoppa med äpple och hasselnötter

Serverar: 4 portioner

Storslagen och majestätisk soppa med skaldjurens kung! Hummersoppan kan även lagas på räkor eller kräftor när det inte är säsong för hummer.

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 1 liter hummerfond
  • 4 dl grädde
  • 4 msk konjak
  • 1 msk smör
  • 1 tsk Maizena
  • 2 msk vatten
  • ½ krm cayennepeppar
  • Salt
  • Garnering
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • ¾ dl hasselnötter
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Halvera humrarna på längden och knäck klorna försiktigt och ta ur köttet. Skär köttet i större bitar (inte klorna som ska sparas till garnering)
    2. Koka upp hummerfond och reducera den till ca 6 dl kvarstår. Tillsätt grädden och koka ytterligare 10 minuter. Red av soppan med maizena utrört i 2 msk vatten. Smaka av med konjak, smör, salt och cayennepeppar.
    3. Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna tills skalen börjar släppa. Låt svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Grovhacka nötterna.
    4. Skär äpplet i tunna stavar. Blanda med hummerkött, hasselnötter och dill. Värm upp och skumma upp hummersoppan med en stavmixer.
    5. Lägg hummersalladen i botten av 4 skålar och toppa med en klo. Häll över soppan. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben