I stället för kålpudding

Serverar: 4 portioner

Detta recept hittade jag på nån matblogg, tyvärr minns jag inte vems... Men det är en favorit här hemma..

Ingredienser

  • 600 g fläskfärs
  • 5-600 g grovt strimlad vitkål
  • 2 buljongtärningar kött
  • 8-10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 liter vatten
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Maizena till att reda av med
  • Instruktioner

    1. Bryn vitkålen i mycket smör i en stekgryta, när kålen har fått lite färg så tillsätts färsen. Finfördela den med en gaffel så att allt blir brynt.
    2. Häll på soya och tillsätt buljongtärningar, kryddpeppar och lagerblad. Häll på vattnet och låt sjuda i cirka 10-15 minuter.
    3. Smaka av med salt och peppar, tillsätt redning så att grytan tjocknar något. Pilla bort pepparkornen och lagerbladen.
    4. Servera med kokt potatis, lingonsylt och gurka. Smaklig måltid!!!!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben