Idas citronkaka

" Idas citronkaka ", ljuvlig god och saftig. Smakar som en dröm och fullkomligt smälter i munnen. Hittade den här i min skolköksbok.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½-1 hg hackad sötmandel
  • Saft och skal av 1 citron
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader.
    2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna en i sänder och rör en stund mellan varven.
    3. Tillsätt den grovt hackade mandeln och saft och skal från citron. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ner i smör-äggsockersmeten.
    4. Vispa äggvitorna till hård skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Grädda kakan ungefär 45 minuter.
    5. Sikta lite florsocker över, då den svalnat.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (1)

    Wombat04 20 oktober 2011

    En fantastiskt underbar kaka med ljuvlig citronsmak och lätt "crunch" tack vare mandeln. Lätt och saftig på samma gång. En toppenkaka helt enkelt! Bakar min andra på tre dagar! :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben