Indisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Detta är en exotisk, annorlunda och näringsrik kycklinggryta. Den är dessutom mycket lätt att tillaga.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk anis
  • 1 msk riven kokos
  • 2½ dl matlagningsyoughurt
  • 2 tsk gurkmeja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av kycklingfiléerna och skär dem i 1 cm breda strimlor. Krydda med peppar och spiskummin.
    2. Skala lök, vitlök och ingefära. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och skölj väl. Hacka alltsammans fint.
    3. Värm upp oljan i en stor gryta. Fräs upp lök, vitlök och chili tillsammans med anis och kokos. Ta grönsakerna ur grytan och bryn kycklingen på hög värme i den överblivna oljan.
    4. Tillsätt grönsakerna till köttet. Blanda ner youghurt och gurkmeja. Smaka av med salt. Låt sjuda under lock 10 minuter på svag värme.
    5. Servera grytan tillsammans med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Matsabah 25 januari 2010

    Gott och enkelt! En favorit :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben