Indisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fick den här när jag var hos en kompis, mycket god.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 3 dl basmatris + 6 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 brk krossad tomater
  • 2 dl matgrädde
  • Salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • 1 msk senap
  • Ca 300 g haricot verts
  • Chilipulver
  • Cayennepeppar efter smak
  • Salt
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök. Hacka i en matberedare, tillsätt ingefära i matberedaren ihop med 2 msk vatten, men bara en kort stund, annars finns det risk att löken blir besk.Tillsätt kummin, kanel, koriander och cayennepeppar.
    2. Skölj riset i en sil, spola det kort och slå över i en kastrull. Häll på 6 dl vatten. Koka upp och sänk värmen sedan.
    3. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i lök och kryddblandningen. Fräsa, sänk sedan värmen. Skär kycklingfilé i mindre bitar och lägg i gryta. Stek alltsammans i 5 min och tillsätt sedan den krossade tomaten och matlagningsgrädden, rör om i grytan. Salta efter smak, låt grytan puttra 5 min på lägsta värmen i ca 15 min. Skala och finhacka nästa vitlöksklyfta, hetta upp olja i stekpanna, lägg i vitlöken och senapen, fräs kort och sedan tillsätter du haricot verts, tillsätt kryddor efter smak, lägg i socker, rör om. Lägg på lock på grytan och koka i ca 7-8 min. Servera riset till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben