Indisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

=)

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 3 dl ris
  • 4 tomater
  • 1 gul lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongstärning
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Riv ingefäran, skär kycklingen i bitar och hacka all lök.
    2. Bryn kycklingen i en stekpanna, tillsätt löken och ingefära, fräs en liten stund. Slå över allt i en gryta, tillsätt tomater, alla kryddor och riset, blanda runt och fräs hastigt. Tillsätt vattnet och buljongtärningen, koka tills riset är färdigt.
    3. Under tiden som riset kokar: Blanda ihop gräddfilen, en pressad vitlöksklyfta och hackad koriander, ställ det i kylskåpet tills det ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben