Indisk kycklinggryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Helt enkelt supergod och extra läcker med skålar med olika tillbehör.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 buljongtärning
  • Vatten
  • Sås
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äpple
  • 1 msk curry
  • 2 msk mango chutney el gele
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 msk soya
  • 1 tsk salt
  • 4 - 5 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • Tillbehör
  • Skivade bananer
  • Ananas
  • Russin
  • Jordnötter
  • Gurkstavar
  • Mango chutney
  • Soya
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingen i kastrull, häll på kallt vatten så det täcker kycklingen. Låt vattnet koka upp. Ta bort det skum som blir. Lägg i löken delad i bitar, vitpepparkornen och buljongtärning och låt kycklingen koka i ca 40 min. Tag upp kycklingen och låt buljongen koka ihop en stund innan du förbereder såsen.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa äpplet och skär det i små tärningar. Låt alltsammans fräsa en stund i en gryta. Pudra över curryn och låt den fräsa med. Pudra över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt mango chutney eller gele och rör ner soyan. Späd med buljongen från kycklingkoket litet i taget under omrörning tills du får en lagom tjock sås. Rör ner grädden. Låt det puttra en liten stund. Sen blandar du i kycklingen delad i mindre bitar. Smaka av med ev mer curry. Serv med tillbehören i små skålar runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben