Indisk kycklinggryta med dinkelvete

Serverar: 4 portioner

Återigen en rätt utan grädde och créme fraiche, full av smaker ändå. Denna gryta blir bättre av att stå en dag, som de flesta grytor med kryddor. Eftersom den innehåller både kikärter och blomkål är den mättande och kan ätas helt utan tillbehör. Hel dinkel går utmärkt att frysa så koka hela förpackningen och frys in i plastpåsar. Vill man inte ha dinkel funkar ris, potatis, bugur eller quinoa också.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten blomkål
  • 1 burk kikärter
  • Olivolja
  • 1 msk curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 100 g haricots verts
  • 1 tetra krossade tomater
  • 7 dl kycklingbuljong, eller grönsaksbuljong
  • 6 dl kokt dinkel
  • Instruktioner

    1. Koka hel dinkel enl anvisningar på paketet (ca 45 min).
    2. Skär kycklingfiléerna i bitar, skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Dela blomkålen till små buketter.
    3. Bryn kycklingen med lök och vitlök i olivolja, curry och spiskummin tills den får fin färg. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt koka 15-20 minuter. Häll av vattnet på kikärterna och spola av. Tillsätt haricots verts, blomkål och kikärter. Låt koka ytterligare några minuter.
    4. Servera med kokt dinkel och gärne en raita.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben