Indisk kycklinggryta med mangosallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en mycket enkel maträtt med mycket smak. Mangosalladen ger en härlig svalka till den kryddstarka kycklinggrytan och lyser upp med sina härliga färger.

Ingredienser

  • Kycklinggryta
  • 400 g kycklingfilé, skuren i små bitar
  • 1 gul lök, hackad grovt
  • 1 msk garam masala
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk socker
  • 1- 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl grädde
  • 1 burk krossade tomater (kan uteslutas)
  • Ris, gärna jasmin eller basmati
  • Mangosallad
  • Mango
  • Röd lök
  • Röd chili
  • Cashewnötter eller macadamianötter
  • Färsk koriander
  • Lime, pressad
  • Instruktioner

    1. Börja med riset så är maträtten färdig när riset är kokt.
    2. Fortsätt med mangosalladen så hinner den stå och dra en liten stund. Tärna mango och rödlök. Finhacka chilli och lägg i cashewnötterna. Blanda i hackad koriander och pressad lime. Har inga måttangivelser utan man får laborera sig fram till styrkan och syran = smak efter behag.
    3. Bryn kyckling och lök. Strö över kryddorna. Slå i grädden och tomatkross. Servera kokt ris med kycklinggrytan och mangosallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben