Ing-Britts kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En lättgjord gryta både till vardags som fest. Detta är ett ViktVäktar recept.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer a 125 g
  • 3 msk mjöl
  • 3 tsk olja
  • 2 gula lökar
  • 15 champinjoner (ca 200 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300-400 g krossade tomater (1 burk)
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk basilika
  • Timjan
  • Persilja efter smak
  • Instruktioner

    Blanda ihop mjöl, salt och peppar i en skål och vänd kycklingfiléerna i blandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och låt kycklingen stekas lätt. Lägg sedan över dem i en stor gryta. Fräs löken ihop med de skivade champinjonerna i en stekpanna, häll i vattnet, buljongtärningen och låt det puttra några minuter. Häll över i grytan. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och vin i grytan och låt allt koka samman på medelvärme, 10-20 minuter. Rör i basilika, timjan samt finhackad persilja och smaka av. Servera tillsammans med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben