Ingefärskakor

Serverar: 30 portioner

Smakrika kakor.

Ingredienser

  • 6 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 50 g syltad ingefära
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, salt, bakpulver och hjorthonssalt. Hacka den syltade ingefäran och blanda ner i mjölblandningen. Värm smör och socker långsamt i en kastrull tills smöret har smält. Låt blandningen svalna lite innan den rörs ner i mjölblandningen tillsammans med sirapen. Arbeta in ägget i degen. Rulla små kakor och tryck till dem lite. Gräddas i 15 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ingefära
    "Ät ingefära och du kommer att älska och bli älskad som när du var en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben