Ingefärsmarinerade morötter

Serverar: 4 portioner

Ett nytt sätt att servera morötter.

Ingredienser

  • 400 g morötter i tunna skivor
  • 1 msk färsk ingefära i tunna strimlor
  • 1 dl 12% ättika
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 tsk hela pepparkorn
  • Instruktioner

    1. Blanda ingefära, ättika, vatten, socker , salt och pepparkorn i en gryta. Koka upp blandningen under omrörning så att sockret och saltet löser sig. Häll den varma marinaden över morötterna, låt alltsammans stå i minst 2 timmar, gärna längre. Servera morötterna kalla. De håller sig ungefär 2 veckor i kylskåp.
    2. Du kan byta ut morötterna mot andra grönsaker t ex champinjoner eller haricots verts

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben