Ingefärssticks med ädelost

Serverar: 10-15 portioner

Rustika och kryddiga filodegspinnar. Passar perfekt till drinken eller julens glögg. Filodeg kan snabbt upplevas torr när den tas ur sin förpackning. Det motverkar du genom att fukta en bakduk och rulla den runt degen du inte arbetar med.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk mald kryddnejlika
  • 1 msk mald kanel
  • 1 pkt filodeg, á 270 g
  • Dip med ädelost
  • 140 g ädelost
  • 2 msk lätt créme fraiche
  • 2 msk mjölk eller vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda äggulorna med sirap och kryddor till en jämn smet.
    3. Halvera filodegsarken. Pensla kryddblandningen på halva arken, på vissa kan du, om du vill pensla hela arken. Smeten lyser då igenom och man får ett "pinnigare" utseende.
    4. Rulla ihop arken till långa cigarrer och grädda dem mitt i ugnen i ca 6 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
    5. Mixa ädelosten slät med créme fraiche. Späd blandningen med mjölk eller vatten. Dippa pinnarna i ostkrämen eller smeta på den med en sked.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben