Ingrids danska kex

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Att baka dessa kex med frön är busenkelt! Och gott. Vi äter dessa som de är istället för digestivekex eller med lite smör och ost, jättegott. Fungerar även bra till en ostbricka.

Ingredienser

  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl rågmjöl (grovt)
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 dl matolja (av solros eller raps)
  • 2 dl varmt vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner olja och rör om. Fyll på med varmt vatten och blanda väl. Ev. kan det behövas lite mer vatten så att det håller ihop. Skär ut kex i så stora bitar som du önskar. Grädda i 175-200 grader cirka 30 minuter.
    2. Låt svalna, bryt kexen och lägg i en burk.

    Liknande recept

    4.7
    20
    2

    Kommentarer (5)

    Mistys 22 februari 2012

    Tyvärr inte ett LCHF recept med dessa ingredienser men annars låter det gott.

    bagarmamma 24 februari 2012

    tyvärr inte LCHF med mjöl i det är kolhydrater sorry

    fahannan 24 februari 2012

    Tack för hjälpen!!

    y_t 1 mars 2012

    Hur många grader ska man grädda kakorna i?

    fahannan 9 mars 2012

    Grädda i 175-200 grader. Förlåt, jag slarvade tydligen lite, hade för bråttom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben