Inlagd pilsnerströmming

Serverar: 4 portioner

En lite anorlunda iläggning av strömmingflundra

Ingredienser

  • 8 strömmingsflundror
  • rågmjöl till panering
  • smör
  • LAG
  • 1½ dl ljus lageröl
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl ätikssprit
  • 2 dl socker
  • kryddpepparkorn
  • lagerblad
  • kryddnejlika
  • rödlök i skivor
  • TILL SERVERING
  • Rödlöksskivor
  • västerbottenost
  • käckebröd
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingridienser till lagen. Koka upp och låt det svalna. 2. Vänd strömmingsflundrorna i rågmjöl och stek dem i smör. Låt flundrorna kallna, häll sedan på lagen och låt den stå minst ett dygn. 3. Vid servering placeras 2 flundror på en assioett med lite lag, skivor av rödlök samt en rejäl skiva västerbottenost och knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben