Inlagd sill

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 4 dagar 30 minuter

Sveriges godaste, enligt Go´kväll, och jag håller med

Ingredienser

  • 1 kg sillfilé
  • 1 dl ättika 24 %
  • 7 dl vatten
  • 1/2 dl salt
  • 4 dl socker
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 röda lökar hackade
  • 1 knippe dill hackad
  • 2-3 msk citronpeppar
  • 3 msk kryddpeppar krossad
  • 2 msk vitpeppar krossad
  • 2 lagerblad söndersmulade
  • Instruktioner

    Blanda lagen, ättika, vatten, salt och socker. Dra skinnet av sillen (blir 2 filéer) och lägg i lagen. Låt stå svalt 1 dygn. Ta sen upp och låt rinna av. Gör en blandning på löken och dillen och en blandning på kryddorna. Varva sen i nämnd ordning, kryddblandning, lökblandning och sill. Spreja lite vatten på sillen. (kan bli torrt annars) Översta lagret ska vara lökblandning. Låt stå i kylen i 2-3 dygn. Passar på buffébord, jul- påskbord. Gott på en knäckemacka

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Schilling81 16 december 2008

    Har ej provat den än, får se om jag gör det senare i jul.

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben