Serverar: 4-8 portioner
Tid: 4 dagar 30 minuter
Sveriges godaste, enligt Go´kväll, och jag håller med
Blanda lagen, ättika, vatten, salt och socker. Dra skinnet av sillen (blir 2 filéer) och lägg i lagen. Låt stå svalt 1 dygn. Ta sen upp och låt rinna av. Gör en blandning på löken och dillen och en blandning på kryddorna. Varva sen i nämnd ordning, kryddblandning, lökblandning och sill. Spreja lite vatten på sillen. (kan bli torrt annars) Översta lagret ska vara lökblandning. Låt stå i kylen i 2-3 dygn. Passar på buffébord, jul- påskbord. Gott på en knäckemacka
Sill och strömming
Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...
Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...
Har ej provat den än, får se om jag gör det senare i jul.