Inlagd sommargurka

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är så man får tårar i ögonen. Man minns tillbaka, när mor gjorde denna underbara gurka till olika lördag och söndagsrätter hela sommaren.

Ingredienser

  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 4½ dl socker
  • 4 msk ättika 24%
  • Gurka
  • 1 slanggurka
  • 1 knippe persilja
  • 7½ dl lag
  • 1 msk salt
  • 1 dl vatten till gurkan för blötläggning
  • Instruktioner

    1. Lag: Slå upp alla ingredienser i en kastrull. Koka upp allt detta tills sockret har löst sig. Slå upp detta på en flaska och ställ in i kylen.
    2. Gurka: Skölj och skiva slanggurkan. Lägg upp den skivade gurkan i en lagom skål och strö över med salt och vatten, blanda. Lägg ett fat och en tyngd över i cirka 30 minuter.
    3. Häll av spadet. Skölj och hacka persiljan och strö över gurkan. Ta fram lagen från kylen och häll över det hela. Blanda gurkan med spadet och persiljan. Ställ det hela in i kylen före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben