Inlagda körsbär med vaniljstång och rom

Serverar: 2 portioner

Körsbären är barn- och körvänliga eftersom rommen kokat ett par minuter så att alkoholen försvinner. Vill du göra den mer vuxen i smaken kan du tillsätta romman när körsbären kokat klart.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 400 g körsbär
  • 3 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mörk rom
  • 1 dl skållade mandlar
  • Eventuellt lite natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
    2. Koka upp under omrörning till sockret löser sig. Tillsätt körsbär och sjud under lock i 25 minuter.
    3. Låt mandeln och rommen koka med de sista minuterna. Rör eventuellt ut lite natriumbensoat i litet av vätskan och rör ner i resten av vätskan. Häll därefter alltsammans på väl rengjorda och varma burkar och förslut genast.
    4. Se till att körsbären täcks ordentligt av lagen. Förvara svalt och mörkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben