Inlagda körsbär med vaniljstång och rom
Körsbären är barn- och körvänliga eftersom rommen kokat ett par minuter så att alkoholen försvinner. Vill du göra den mer vuxen i smaken kan du tillsätta romman när körsbären kokat klart.
Ingredienser
1 vaniljstång
400 g körsbär
3 dl socker
2 dl vatten
2 dl mörk rom
1 dl skållade mandlar
Eventuellt lite natriumbensoat
Instruktioner
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
- Koka upp under omrörning till sockret löser sig. Tillsätt körsbär och sjud under lock i 25 minuter.
- Låt mandeln och rommen koka med de sista minuterna. Rör eventuellt ut lite natriumbensoat i litet av vätskan och rör ner i resten av vätskan. Häll därefter alltsammans på väl rengjorda och varma burkar och förslut genast.
- Se till att körsbären täcks ordentligt av lagen. Förvara svalt och mörkt.
Liknande recept
Kommentarer (0)