Inlagda kumquats

Den här lite lyxiga inläggningen passar till fläskkött, vilt och fågel.

Ingredienser

  • 500 g kumquats
  • Lag
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 2 kanelstänger
  • 4 kryddnejlikor
  • 1/3 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • Konserveringsmedel
  • Instruktioner

    Koka upp saltat vatten och koka frukterna hastigt i ett par minuter. Häll bort vattnet. Koka upp lagen. Lägg i frukterna och låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Skumma av. Tillsätt konserveringsmedel enligt anvisningen på förpackningen. Häll upp på glasburkar och förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben