Inlagda sommargrönsaker

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag

Lika gott till entrecôte som till Eldorados köttbullar oavsett årstid egentligen. Passar till det mesta m.a.o

Ingredienser

  • En burk eller skål som rymmer 1 liter
  • 1 gurka
  • 1 stor rödlök
  • 3 tomater
  • ½ dl ättikssprit
  • 1 msk Örtagårdskrydda
  • 1 msk Svartpeppar
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk Örtsalt
  • ½ msk Äppelcidervinäger
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skala gurkan och löken. Skiva tunt och lägg ner i burken. Skiva även tomaterna tunt och lägg i. En riktigt vass kniv är ett måste! Häll i örtagårdskrydda, svartpeppar, socker, örtsalt, äppelcidervinäger och ättikssprit. Fyll sedan på vatten tills burken/skålen är full. Sätt på lock/plastfilm och låt stå minst 24 timmar i kylskåp innan servering.
    2. Obs! Lagen kan användas igen till nya grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben