Italiensk chokladkaka

Serverar: 1-12 portioner

Kommer inte ihåg vart jag hittade det här receptet, men det är verkligen en chokladkaka "to die for"! Passar alldeles utmärkt att servera som dessert med lite lättvispad grädde, ett tips är att smaksätta grädden med lite Drambuielikör, den likören har ju visserligen inte ett uns av Italien i sig, men det spelar mindre roll.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kransform, gärna en med löstagbar kant.
    2. Smält smöret eller margarinet i en stor kastrull. Blanda i strösockret och rör tills sockret löser sig. Vispa ner äggen ett i taget.
    3. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker noga och sikta ner det i äggsmeten, blanda väl.
    4. Häll smeten i kransformen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter, känn efter med provsticka, det gör inget om den är lite kladdig.
    5. Pudra kakan med florsocker vid servering.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    karnbo 2 januari 2009

    Chokladkakan påminner en del om receptet som fanns på de gamla Marlabou Bakpulver burkarna. "Smält smöret eller margarinet i en stor kastrull."... Hm, jag provade även att blanda socker och ägg poröst, blanda i alla de andra ingredienserna, och till sist hälla i det smälta smöret. Resultatet blev lysande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben