Italiensk fiskgryta med vitt vin och tomater

Serverar: 4 portioner

En fiskrätt med purjolök och champinjonstuvning.

Ingredienser

  • 400-500 g fiskfilé, färsk eller djupfryst och tinad
  • Salt
  • Citron
  • 2 msk smör
  • ½ purjolök (det vita)
  • 1 gul lök
  • 1 burk omelettchampinjoner eller färsk svamp
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • Spadet från fisken
  • Litet vitt vin (valfritt)
  • 1 dl ost i tärningar
  • 1 burk skalade tomater
  • Persilja
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka fisken, salta och droppa över litet citron. Lägg fiskfiléerna i en smord eldfast form och koka dem under folie i ugnen 15-20 minuter.
    2. Hacka löken och fräs den försiktigt tillsammans med champinjonerna. Tillsätt mjölet och späd med grädden till en jämn stuvning. Häll på spadet från den färdigkokta fisken och smaksätt med ev vin, salt, peppar och lite timjan.
    3. Blanda ned osttärningarna till sist och häll stuvningen över den varma fisken. Garnera fatet runt om med varma skalade tomater och persilja.
    4. Servera kokt potatis eller ris till och gärna också en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben