Italiensk gratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den är bara så god!

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 100 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 100 g rökt skinka
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 5 körsbärstomater
  • 1 ½ dl riven smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
    2. Skala och hacka selleri och lök. Fräs i olja tillsammans med köttfärsen. Rör i tärnad skinka och tomatpuré och fräs en minut. Späd med krossade tomater och grädde och tillsätt hackad vitlök. Koka i 10 minuter och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
    3. Blanda ner pastan och häll i en form. Dela körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Strö över osten och gratinera i 225° 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    viralottan 31 maj 2009

    Perfekt bjudlunch!!! Jag gjorde en dubbel sats och det blev lagom till en långpanna. Skinkan gav väldigt god smak. Toppbetyg från hela familjen o gäster!!! ps. försöker ladda upp en bild också. ds

    viralottan 31 maj 2009

    Laddade upp fel bild... Ta bort den om du kan. Förlåt!!!

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben