Italiensk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En gryta på färsk skinka med smak av tomat och basilika. Köttet behöver inte brynas utan får koka i buljong tillsammans med grönsakerna.

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka eller picnicbog i strimlor
  • 2 msk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten purjolök i bitar
  • 4-5 stjälkar selleri i skivor
  • 2 tsk torkad salvia eller 2-3 strimlade salviablad
  • 1-2 dl creme fraiche, tomat och basilika
  • TILLBEHÖR
  • Kokt pasta eller couscous
  • Instruktioner

    1. Koka pasta eller couscous. Blanda skinkstrimlorna med soja. Koka upp vatten, buljongtärning, tomatpure och vitlök.
    2. Lägg i skinkan i omgångar och koka den 10 minuter. Tillsätt purjolök, selleri och salvia. Koka ett par minuter så grönsakerna blir mjuka.
    3. Runda av med creme fraiche. Servera med kokt pasta eller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben