En gryta på färsk skinka med smak av tomat och basilika. Köttet behöver inte brynas utan får koka i buljong tillsammans med grönsakerna.
Ingredienser
500 g färsk skinka eller picnicbog i strimlor
2 msk soja
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ dl tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1 liten purjolök i bitar
4-5 stjälkar selleri i skivor
2 tsk torkad salvia eller 2-3 strimlade salviablad
1-2 dl creme fraiche, tomat och basilika
TILLBEHÖR
Kokt pasta eller couscous
Instruktioner
- Koka pasta eller couscous. Blanda skinkstrimlorna med soja. Koka upp vatten, buljongtärning, tomatpure och vitlök.
- Lägg i skinkan i omgångar och koka den 10 minuter.
Tillsätt purjolök, selleri och salvia. Koka ett par minuter så grönsakerna blir mjuka.
- Runda av med creme fraiche. Servera med kokt pasta eller couscous.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...