Italiensk köttfärslimpa med kryddig korv

Serverar: 8 portioner

Varför inte förnya en svensk klassiker med lite italienska influenser? Denna köttfärslimpa kommer säkert att göra succé.

Ingredienser

  • 2 kryddiga korvar
  • 1 röd paprika
  • 800 g blandfärs
  • 2 stora ägg, vispade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk oregano
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3½ dl passerade tomater med basilika
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
    2. Ta av skinnet från korvarna och tärna korvköttet fint. Kärna ur paprikan och finhacka den.
    3. Blanda färs, korv, ägg, paprika, ströbröd, oregano, 1 dl parmesanost, 1 dl passerade tomater, vitlök och svartpeppar i en stor skål. Blanda väl med händerna. Lägg upp färsen på den förberedda plåten och forma den till en limpa. Stek i ugnen i en timma.
    4. Pensla köttfärslimpan med resten av de passerade tomaterna. Ugnsstek ytterligare 15-20 minuter tills limpan är genomstekt.
    5. Strö över resten av parmesanosten och mozzarellan. Gratinera cirka fem minuter tills osten har smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben