Italiensk köttfärssås

Serverar: 4 portioner

God och enkel köttfärssås med rödvin och timjan

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 burk ( 400 g) krossade tomater
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ - 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 - 2 tsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna (med tillhörande lock) och tillsätt sedan köttfärsen och stek under omrörning tills den är jämnt grynig.
    2. Tillsätt tomatkross, vitlökspulver, salt och peppar. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter.
    3. Tillsätt vin och timjan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med tidigare använda kryddor.
    4. Servera t ex med tagliatelle och kokt broccoli eller en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben