Italiensk paj med salami.

En läcker paj med italienska smaker!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 1,5 msk vatten, ca
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 burk paprika, grillade i olja, strimade
  • 1 burk kronärtskocksbottnar, marinerade i olja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl lagrad ost, riven, typ västerbottensost
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • Sallad
  • rucolasallad, en näve
  • 100 gram körsbärstomater, halverade
  • 1 dl svarta oliver med kärna
  • 8 skivor salami
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.
    2. 2. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.
    3. 3. Låt det mesta av oljan rinna av från paprikor och kronärtskockor. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.
    4. 4. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.
    5. 5. Blanda rucola, körsbärstomater och oliver med lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben