Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Väldigt fräsch, laktosfri, görs på nykoktpotatis som får svalna i dressingen för mesta smak. Toppen till grillat, en riktigt vår och sommarfavorit.
Koka potatisen (helst med skal på) . Skiva ned den nykokta potatisen i en dressing som du gör i salladsskål som du gnidit invändigt med en ituskuren vitlöksklyfta. Dressingen består av pressad saft från minst en citron, gärna rivet citronskal också. Salt, peppar (färskt från kvarn). GOd olivolja. Färsk basilika hackas i. Rör eller vänd försiktigt ned den varma skivade potatisen i dressingen o låt stå o svalna. Smaka av. Det ska vara tämligen syrligt o rätt bra med salt. Basilika ska kännas ordentligt.
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Jätte-jättegod potatissallad Jag tillsatte även marinerade tomater och mozarellaost Toppen
Idag testar jag med lite ruccola i också blir så vackert grönt. Så gott. Rekommenderar detta - man blir så trött på en del vanliga tillbehör till grillat.
Tack för ett gott recept. Var lite mesig när jag tog i basilika och citron så nästa gång får jag ta i lite till:-)
Gjorde din potatissallad i helgen. Vi åt den tillsammans med varmrökt fläskfilé. Jag fuskade lite *fniss* men bara lite. Jag tog burkpotatis och djupfryst basilika. Men tror inte det gjorde nån skillnad. vi ger dig 5 stjärnor ändå. Blir en stående rätt på sommarbordet. Vid stugan ska man va lite bekväm ;)