Italiensk wok

Serverar: 4 portioner

Jag har verkligen tagit woken till mitt hjärta. Perfekt vardagsmat på alla sätt - gott, snabbt, näringsrikt och lätt att variera. Men vem har sagt att det måste smaka asiatiskt? Här får italienska kryddor spela huvudrollen.

Ingredienser

  • 400 g tunnstrimlat griskött (färsk skinka, karré, bog)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 purjolökar
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 100 g rucolasallad
  • Till servering: pasta
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva vitlök och skiva purjolök. Kärna ur och strimla paprika. 2. Bryn köttet i oljan i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. 3. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa någon minut. Häll över balsamvinäger och strö över rucolasalladen. Servera på bädd av kokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben