Italienska biffar i medelhavssås

Serverar: 4 portioner

Car mia! Leta fram de soltorkade tomaterna och laga en krämig sås till färsbiffarna.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 5 soltorkade tomater inlagda i olja
  • 2½ dl kelada mellangrädde
  • ½ tsk torkad salvia
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma 8 jämnstora biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och gör rent pannan. Hacka tomaterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med salvia, salt och peppar. Servera med pasta och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LadyBump 18 januari 2009

    Supergoda och superenkla att göra! Rekomenderas varmt. Gör gärna extra mycket sås så ni slipper slås om de goda dropparna... Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben