Italienska färsbiffar

Serverar: 2 portioner

En krämig och god sås får man genom att koka ihop laga lätt med hackade soltorkade tomater. Servera den till de nystekta biffarna

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • Sås
  • 3 soltorkade tomater inlagda i olja
  • 1½ dl laga lätt
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 110 g pasta
  • 50 g ruccola
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar, citronskal och vitlök till en smidig färs. Forma 2 biffar. Stek dem i olivolja 3-5 minuter på varje sida.
    2. Låt tomaterna rinna av på hushållspaper. Hacka dem i små bitar. Koka ihop laga lätt med soltorkade tomater, salt och peppar 1-2 minuter
    3. Servera färsbiffarna med sås, pasta och sallad
    4. Ca 450 kcal, varav ca 15 g fett, 49 g kolhydrater, 29 g protein

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben