Italienska fiskarhustruns soppa

Serverar: 4 portioner

Enkel soppa med inspiration från Italien.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp frysta rotfrukter (550 g) eller ca 500 g blandade rotfrukter skurna i tärningar
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 1 dl spaghetti, brutna i små bitar (ca 50 g)
  • 500 g fiskbitar, t ex lax, gös
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 4-8 stora räkor
  • 12 musslor, t ex hjärt- och blåmusslor
  • 1 msk timjan
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skiva tomaterna och skär dem i bitar.
    2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna och rotfrukterna. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerblad och fräs alltsammans ca 3 min Rör om då och då.
    3. Tillsätt vattnet och koka upp soppan. Blanda i spaghettin och koka soppan ca 5 min.
    4. Salta och peppra fisken. Lägg i fisk, räkor och musslor och sjud soppan under lock ytterligare ca 3 min. Strö över timjanblad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben