Italienska köttbullar med pasta och sås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Dessa köttbullar med ost, dragon, citron och vitlök är bara så gått.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl parmensanost drygt "riven"
  • ½ dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 2 vitlökar, riven
  • 1 ägg
  • Rivet skal från en citron
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 tsk salt
  • 5 kryddmått svart peppar, malen
  • 1 kryddmått kryddpeppar
  • 2 msk torkad dragon, smula den
  • 1 msk torkad basilika, smula den
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 5 vitlök hackade
  • 4 burkar krossade tomater, 400-425 g
  • 1 burk passerade tomater
  • Olivolja
  • 3 msk basilika
  • 3 msk orogano
  • Drygt 1 tsk salt
  • 5 kryddmått svart peppar
  • 4 msk chilisås
  • 2 msk ajvar (orginal)
  • 1 tsk oxfond flaska
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1½ msk mexkrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda ost och ströbröd med mjölken låt detta svälla i 15 min. Blanda i resten av ingridienserna och rulla till köttbullar ( större än vanliga). Bryn runt om, ta upp och lägg på en talrik.
    2. Gör nu såsen: Stek lök och vitlök med olivoljan,därefter i med resten och krydda.Låt såsen koka minst i 40 min, därefter lägger du i köttbullarna och efter kokar i några min med avstängd platta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben