Italienska minipajer

Serverar: 4 portioner

Läckra små frestelser som är gott som en mellanrätt, lätt lunch eller förrätt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella lätt
  • Fyllning
  • 100 g ricottaost
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 1 dl finstrimlade soltorkade tomater
  • ½ dl fint skuren basilika
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl pinjenötter
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda snabbt samman smör, mjöl och kesella till en deg. Använd gärna en matberedare. Vira in pajdegen i plastfilm eller lägg i en plastpåse. Låt ligga kylskåpskallt i ca 30 minuter.
    3. Kavla ut degen och klä en smord muffinsform. Låt stå i frysen i ca 15 minuter.
    4. Fyllning: Blanda ricotta, ägg och grädde. Krydda blandningen med lite salt och peppar. Grovhacka oliverna och blanda med soltorkade tomater, basilika, citronskal och pressad vitlök. Fördela i pajskalen och häll sedan på ricottablandningen.
    5. Strö pinjenötterna över pajerna. Grädda tills de fått fin färg, ca 25 minuter.
    6. Servera pajerna varma med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben