Italienska pastarullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det här är en av mina absoluta favoritrecept. Kanonbra bjudrätt som alla tycker om. Har fått dela med mig av receptet många gånger!

Ingredienser

  • 24 canneloni
  • 250 g mozzarellaost
  • 250 g ricottaost
  • ½ kruka basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 75 g salami
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm cayennepeppar
  • 400 g blandfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mosa 1 ½ mozzarella och blanda med ricottaost och hackad basilika, salta och peppra.
    3. Fyll cannellonirullarna med oströran.(även om man är lite sparsam i början så räcker det nästan aldrig till 24 rullar) Lägg rullarna i en smord ungsfast form.
    4. Skala och finhacka löken och fräs den i olja i en gryta, tillsätt tomatpuré, honung och cayennepeppar och fräs nån minut. Tillsätt färs och pressa över vitlök. Tillsätt salami skurna i små tärningar och buljongtärning. Häll över krossade tomater och vinäger, låt puttra under lock 10 minuter.
    5. Häll såsen över cannellonin. Peppra och strö över parmesan. Skär resten av mozzarellan och lägg överst.
    6. Tillaga mitt i ugnen i 30 minuter!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lenajs 10 april 2011

    Toppenrecept! Maträtten gjorde succé igår när vi hade gäster. Tack!

    mammis 11 juli 2012

    Blev jättegott

    Annrh 28 november 2012

    Min första tanke var att det här inte är canneloni eftersom det inte är den klassiska milda varianten som jag alltid ätit och jag tvekade på om jag skulle ta detta recept och ville testa ett annat... Jag är glad att jag testade just detta recept!! Det var GRYMT gott! Gillar att det är mer smak på dem än klassisk canneloni med bara ricottaost och spenat typ! Min sambo var också väldigt nöjd så det här kommer vi att laga fler gånger! Ett bra recept. 5 poäng från mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben