Italienska potatisbakelser

Gott till kött eller fisk, men också som ensamrätt.

Ingredienser

  • 1 kg mandelpotatis
  • Salt
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 125 g riven parmesanost
  • 150 g mozzarella
  • Matfett till formen
  • Ströbröd eller parmesanost att strö över bakelserna
  • Instruktioner

    1. Ger 12 bakelser
    2. Lägg den skalade potatisen i lättsaltat kokande vatten och sjud mycket försiktigt. Känn efter med en sticka att potatisen är mjuk. Pressa potatisen och låt den svalna.
    3. Vispa ägg och äggula och rör ner det och persiljan och parmesanosten i den pressade potatisen. Det blir en fast puré, smaka av med salt.
    4. Forma 12 stycken bakelser och placera dom i en smord ugnsfast form. Dela mozzarellan i 12 delar och stick ner en bit i varje bakelse. Stör över parmesanost eller ströbröd och gratinera i 225 grader tills bakelserna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 2 mars 2012

    Detta recept går också bra att göra i en större form.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben