Gott till kött eller fisk, men också som ensamrätt.
Ingredienser
1 kg mandelpotatis
Salt
1 kruka persilja, finhackad
1 ägg
1 äggula
125 g riven parmesanost
150 g mozzarella
Matfett till formen
Ströbröd eller parmesanost att strö över bakelserna
Instruktioner
Ger 12 bakelser
Lägg den skalade potatisen i lättsaltat kokande vatten och sjud mycket försiktigt. Känn efter med en sticka att potatisen är mjuk. Pressa potatisen och låt den svalna.
Vispa ägg och äggula och rör ner det och persiljan och parmesanosten i den pressade potatisen. Det blir en fast puré, smaka av med salt.
Forma 12 stycken bakelser och placera dom i en smord ugnsfast form. Dela mozzarellan i 12 delar och stick ner en bit i varje bakelse. Stör över parmesanost eller ströbröd och gratinera i 225 grader tills bakelserna fått fin färg.
Detta recept går också bra att göra i en större form.