Jämtländsk tiramisu

Serverar: 6-8 portioner

De jämtländska hjortronen i form av likör och mylta sätter lokal prägel på denna italienska inspirerade dessert.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl kesella
  • 2 ägg
  • 5 msk socker
  • 1 färdig sockerkaka, ca 350 g
  • ½ dl hjortronlikör
  • 1 ½ dl starkt bryggkaffe eller espresso
  • 2 msk kakao eller riven choklad
  • Hjortronmylta
  • 250 g frysta, tinade hjortron
  • 1 ½ msk socker
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden och blanda med kesellan. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggulesmeten med gräddblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i gräddblandningen.
    2. Skär sockerkakan i cm-tjocka skivor. Blanda hjortronlikör och kaffe, pensla skivorna med kaffeblandningen. Lägg ett lager kakskivor på bottnen i en avlång form, ca ½ liter eller fördela i 6-8 portionsformar. Bred på ett lager smet, varva sedan kaka och smet, avsluta med ett lager smet. Låt stå minst 1 timme i kylen.
    3. Hjortronmylta: Rör ihop hjortronen med sockret tills det lösts upp.
    4. Pudra kakao eller strö riven choklad över formen/formarna och servera med hjortronmyltan.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben