Jättesnabb kycklinggryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En kycklinggryta du svänger ihop på en kvart med ingredienser du säkert redan har hemma!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 kycklingfiléer
  • 2-3 dl gräddfil/creme fraiche eller matlagningsgrädde
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika (torkad går jättebra)
  • (Ev 1 tsk sambal oelek)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken i ganska små bitar. Fräs den. Dela kycklingen i ganska små bitar. Se till att de är hyfsat jämnstora. Salta och peppra dem och krydda dem gärna med valfri annan krydda (exempelvis thaicurry). Stek kycklingen på medelvärme tills den är genomstekt. Använd samma stekpanna som lökens och tlllsätt kyklingen strax innan löken börjar kännas färdigbrynt. Tillsätt sedan gräddfilen/creme fraichen eller matlagningsgrädden. Häll i tomatpurén, basilikan och slutligen sambal oelek om du vill ha lite hetta i grytan. Rör om ordentligt och låt puttra i 3-5 minuter. Serveras med fördel med råstekt potatis, pasta eller nudlar. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben