Jambalaya med räkor, kyckling och skinka

Serverar: 4 portioner

I en jambalaya kan du blanda i stort sett vad som helst. Räkor, kyckling och skinka är väldigt gott ihop.

Ingredienser

  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk färsk basilika
  • 1 tsk färsk oregano
  • 1 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk smör
  • 4 portioner ris
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 250 g rökt skinka
  • 250 g kycklingbitar, t.ex.kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 1 burk krossade tomater
  • 20 räkor
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint och smält smöret i en stor gryta. Fräs hälften av löken, tillsätt ris, lagerblad och hälften av kycklingbuljongen och koka upp.
    2. Låt allt puttra i 5–7 minuter, riset ska vara halvkokt när du tar av grytan från plattan.
    3. I en annan stor gryta fräser du skinka, tar upp den, och i fettet som finns kvar fräser du kycklingbitarna.
    4. Lägg dem sedan åt sidan.
    5. Hacka paprikan och dela sellerin. Fräs resten av löken, selleri, paprika, vitlök och de färska kryddorna. Krydda med kajenn och vitpeppar.
    6. Tillsätt resten av kycklingbuljongen efter 5 minuter. Lägg sedan i skinka, kyckling, ris och de krossade tomaterna. Låt det puttra på svag värme i 35 minuter.
    7. Lägg på skalade räkor som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Danstokig 13 februari 2011

    Mmm! Godaste receptet jag testat på ett bra tag! :) Hade varken selleri, räkor eller skinka med däremot en bit fryst choritzo och broccolibuketter. Funkade finfint! Den långa koktiden gör underverk...

    conman111 1 januari 2013

    Jättegott var detta! Jag lade till 4 chillies och färska tomater, och på slutet lite grädde. Kommer helt klart laga detta igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben