Jannikas kålpudding

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En klassisk maträtt på mitt eget sätt, mycket gott.

Ingredienser

  • Ca 1½ kg kålhuvud
  • Ca 600 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • Ca 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • Kokt ris för 2 personer
  • Instruktioner

    1. Skär vikålen i strimlor och bryn i sirapen. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla en stund.
    2. Koka upp buljongen med vatten och ställ åt sidan.
    3. Blanda ris, köttfärs, ägg, lök, kryddor och buljongen.
    4. Lägg lite av den brynta kålen i botten av en ungssäker form Fyll sedan på med ris och köttfärsblandningen. Toppa med resten av vitkålen.
    5. Ställ in i ugnen på 175 grader i 45 minuter och lägg gärna en bit folie över så att kålen inte bränns vid.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben