Jansson frestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Annorlunda

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 150 g palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar ansjovis, á 125 gram
  • 3 dl grädde
  • Ströbröd
  • 2-3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Genom att byta ut några av potatisarna mot rotselleri och palsternacka får vi en Janssons frestelse med lite mer smak. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och strimla rotfrukterna.
    3. Skala och skiva löken tunt.
    4. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar eller en större ugnsfast form. Varva rotfrukter, lök och ansjovis. Avsluta med ett lager rotfrukter.
    5. Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över ett tunt lager ströbröd och klicka ut smöret. Ställ i ugnen cirka 45 minuter. Grädda tills rotfrukterna känns mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben