Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Den här längtar jag efter varje jul och påsk..det är der bästa jag vet, sååå himla god !
Sätt ugnen på 200 grader. Skär löken i tunna skivor. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i smör på svag värme cirka 4 minuter. Rensa och dela ansjovisen i filéer. Skala potatisen och skär den i fina strimlor eller strimla den i matberedare. Varva potatisstrimlor, lök och ansjovis i en smord, ugnssäker form. Börja och sluta med potatis. Blanda grädde, mjölk och ansjovisspad och häll blandningen över potatisen. Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar. Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter tills potatisen är mjuk och ytan fått fin färg.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Julbord för födoämnesallergiker
Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...