Janssons frestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Denna rätten är för god för att bara äta till påsk och jul :)

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • Smör
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 burkar ansjovisfiléer
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º c. Skala och skär lökarna i tunna skivor, fräs dem mjuka och genomskinliga i en stekpanna med smör under lock. Smörj en ugnsfast form.
    2. Skala potatisen och skär i tunna strimlor. Dela ansjovisfiléerna i bitar, och spara spadet!
    3. Varva potatis, lök och ansjovis, börja och avsluta med potatis. Droppa gärna över lite ansjovisspad, cirka 1 msk. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbröd.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter tills potatisen blivit mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben