Janssons frestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt god

Ingredienser

  • 10-12 ansjovisar eller 14 ansjovisfileer
  • 6 råa potatisar
  • 1-2gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1-1 ½ dl grädde
  • ev lite ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Låt den fräsa i smör till sen är mjuk. Skala potatisen och skär den i smala strimlor. Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, lök och ansjovis. Översta lagret skall vara potatis. Lägg på smöret i klickar. Droppa gärn a på lite ansjovisspad.
    2. Grädda i 225 grader häll på grädden efter ca 10 min. rätten är färdig efter ca 45-60 min
    3. Tips! jag brukar hälla på lite ströbröd för att få lite knaprig yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben