Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Bli på gott humör med denna rätt
Skala och strimla potatisen i matberedare( blir godare om man strimlar för hand). Smörj en ugnsform med smör, lägg hälften av den strimlade potatisen i formen, salta lätt, lägg på de hela ansjovisfileérna, lägg över den skurna gul löken, fyll på med resten av potatisen. Häll över ansjovisspadet och grädden. Salta lätt, klicka på lite smörklickar och strö över ströbrödet. Sätt formen i en 225" varm ugn och grädda i 45 min - till en timme. Hårt brödmacka med ost och kall mjölk är gott till.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Julbord för födoämnesallergiker
Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...