Janssons frestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bli på gott humör med denna rätt

Ingredienser

  • 2 kg Potatis
  • Gul lök
  • Salt
  • 3 dl Grädde
  • 1 burk Ansjovis (gärna restaurang fileér)
  • 1 dl Ströbröd
  • 2 Msk Smör
  • Ansjovisspad (från burken)
  • Instruktioner

    Skala och strimla potatisen i matberedare( blir godare om man strimlar för hand). Smörj en ugnsform med smör, lägg hälften av den strimlade potatisen i formen, salta lätt, lägg på de hela ansjovisfileérna, lägg över den skurna gul löken, fyll på med resten av potatisen. Häll över ansjovisspadet och grädden. Salta lätt, klicka på lite smörklickar och strö över ströbrödet. Sätt formen i en 225" varm ugn och grädda i 45 min - till en timme. Hårt brödmacka med ost och kall mjölk är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben