Glutenfri, och laktosfri
Ingredienser
10-12 medelstora potatisar
3 gula lökar
2-3 burkar med anjovisfiléer
3-4 dl laktosfri grädde
2 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
Instruktioner
- Skala både potatis och lök och skär i strimlor, gärna i en matberedare. Öppna ansjovisburken och häll av vattnet (använd det inte i gratängen p.g.a. sockerlagen).
Smörj formen och varva potatis, lök och ansjovis.
- Blanda laktosfri grädde med tomatpuré. Häll hälften av blandningen på gratängen.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk (ca 45 minuter)
- Häll på resten av grädden när du närmar dig slutet på gräddningstiden!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Julbord för födoämnesallergiker
Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...