Janssons frestelse

Glutenfri, och laktosfri

Ingredienser

  • 10-12 medelstora potatisar
  • 3 gula lökar
  • 2-3 burkar med anjovisfiléer
  • 3-4 dl laktosfri grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala både potatis och lök och skär i strimlor, gärna i en matberedare. Öppna ansjovisburken och häll av vattnet (använd det inte i gratängen p.g.a. sockerlagen). Smörj formen och varva potatis, lök och ansjovis.
    2. Blanda laktosfri grädde med tomatpuré. Häll hälften av blandningen på gratängen.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk (ca 45 minuter)
    4. Häll på resten av grädden när du närmar dig slutet på gräddningstiden!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben