Serverar: 4 portioner
Skala potatis och lök, skär potatisen i tunna strimlor (det går bra att grovriva i matberedare), skiva löken. Smörj en stor aluminiumfolieform. Varva potatis, lök och ansjovis och avsluta med potatis. Häll på gräddmjölken och lägg på lock och sätt in i frysen.Alternativt "halvgrädda" redan nu, med ströbröd över, i 200 gr ugnsvärme. Frestelsen ska inte få särskilt mycket färg. Låt kallna. Lock på. In i frysen.Färdigställ: Tina i kylen över natten, lägg ev på ströbröd och margarinklickar. Grädda i 200 gr ugnsvärme ca 45 min, halva tiden om Frestelsen förgräddats.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Julbord för födoämnesallergiker
Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...