Janssons frestelse

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Ca 10 medelstora potatisar
  • 2 gula lökar
  • 20 ansjovisfiléer
  • 3 dl gräddmjölk
  • ströbröd
  • 1-2 msk margarin
  • Instruktioner

    Skala potatis och lök, skär potatisen i tunna strimlor (det går bra att grovriva i matberedare), skiva löken. Smörj en stor aluminiumfolieform. Varva potatis, lök och ansjovis och avsluta med potatis. Häll på gräddmjölken och lägg på lock och sätt in i frysen.Alternativt "halvgrädda" redan nu, med ströbröd över, i 200 gr ugnsvärme. Frestelsen ska inte få särskilt mycket färg. Låt kallna. Lock på. In i frysen.Färdigställ: Tina i kylen över natten, lägg ev på ströbröd och margarinklickar. Grädda i 200 gr ugnsvärme ca 45 min, halva tiden om Frestelsen förgräddats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben