Janssons Frestelse

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna Jansson passar alla som inte tycker om fiskbitarna i rätten men som tycker om smaken.

Ingredienser

  • 1 tub grebbestads ansjovispaste
  • 2 gula lökar
  • 1 kg potatis
  • 5 dl grädde
  • 3/4 dl ströbröd
  • 3 msk smör / margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Smöra en eldfast form. Varva strimlad potatis och lök i formen. Blanda ansjovispastan med hälften av grädden och häll över. Nytt lager av potatis och lök. Slå över resten av grädden. Toppa med ströbröd och smör.
    2. Grädda i ca 200 - 225 gr i ca 60 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Memelie 30 december 2009

    Kanonbra recept! Hittade tyvärr ingen ansjovispasta, så det blev ansjovis-spad. Jag tog 2 kg potatis, lite extra grädde och en knapp dl spad, annars förljde jag receptet. Skitgott! Rent ut sagt.

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben