Japaner

Serverar: 30 portioner

En mör snittkaka med mandel och marsanpulver.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 160 g strösocker
  • 4 1/2 msk marsanpulver för kokning
  • 50 g mandel (eller nötter)
  • 350 g vetemjöl
  • 1/2 tsk hjorthornsalt
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln fint eller mal. Blanda alla ingredienser till en smidig deg (gärna i matberedare). Rulla ut till 5-6 längder. Tryck till med en gaffel snett över längderna.
    2. Grädda i ugn i 175 grader i ca. 12 minuter tills de börjar få färg. Längderna skäres i sneda bitar medan de ännu är varma. Hur många i antal vet jag ej, det beror på hur stora du vill ha dem.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4-6
    2

    Kommentarer (1)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Guldet bara öser ner...
    - Vi har tagit guld i det varma köket också! berättar Gert Klötzke,...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben